onze psychologen & postpartum specialisten

psycholoog utrecht
Annemarie van der Bijl
GZ-psycholoog en coach, EMDR-therapeut, Praktijkhouder

“Het krijgen van een kindje is speciaal en mooi, maar er zijn zo ontzettend veel vrouwen die op de een of andere manier klachten ervaren in deze periode. Het is zo zonde dat dit vaak niet wordt opgemerkt of juist wordt afgedaan als ‘normaal of hormonaal’. Veel vrouwen hebben het gevoel dat ze falen en voelen zich alleen. Ze hebben het idee dat ze iets niet goed doen doordat ze geen ‘roze wolk’ ervaren. Ik voel enorm veel compassie voor deze vrouwen, en vind dat er veel te weinig goed aanbod is op dit gebied. Daarom heb ik Postpartum Centrum Nederland opgericht. Ik ben een no-nonsense professional die in gesprekken analytisch is en snel tot de kern komt. Ik combineer daarbij graag diepgang en reflectie met lichtheid en humor. Ik heb kennis van en ervaring met allerlei verschillende soorten klachten rondom zwangerschap en bevalling. Als ik niet aan het werk ben, dan ben ik waarschijnlijk met mijn man en drie kinderen te vinden op het strand, of aan tafel met goede vrienden, wijn en lekker eten.”

Ik ben meestal op woensdag op de praktijk aanwezig.
annemarie@ontwikkelingcentraal.nl
BIG nummer: 39929187925

postpartum psycholoog
Masha Takens
GZ-psycholoog en coach, EMDR-practitioner
“Zwanger zijn, bevallen en het prille moederschap is een hele bijzondere maar ook kwetsbare levensfase, waarin je gedachten en gevoelens kan ervaren die je nooit eerder ervaren hebt. Ik vind het heel waardevol vrouwen hierbij te ondersteunen, te helpen eventuele ingrijpende gebeurtenissen te verwerken en om te leren milder te zijn naar zichzelf.
In een behandeling vind ik het belangrijk om te kijken naar de klachten en de factoren die hiertoe geleid hebben, maar ook om de aandacht te richten op jouw krachten en kwaliteiten. Mijn kennis en ervaring zet ik daarbij natuurlijk in, maar ik vind het vooral van belang een goede en gelijkwaardige samenwerking aan te gaan waarbij jij de richting en het tempo mede bepaalt. Vertrouwen, veiligheid en humor zijn voor mij belangrijke elementen in een behandeling.
In mijn vrije tijd hou ik ervan om dingen met mijn man en 2 dochters te ondernemen, af te spreken met familie en vrienden, sporten (om daarna voldaan op de bank neer te ploffen met Netflix aan) en (online) shoppen.”
 
Mijn werkdagen op de praktijk zijn dinsdag en vrijdag.
masha@ontwikkelingcentraal.nl
BIG nummer: 6992181025 
GZ psycholoog
Brenda van der Laan
GZ-psycholoog en coach, EMDR-therapeut
“Een zwangerschap die anders verloopt dan gehoopt. Een bevalling die traumatisch was. Het prille moederschap dat niet zo rooskleurig voelt als verwacht. Het kan vrouwen behoorlijk uit balans brengen. Net als een onzeker fertiliteitstraject of een afgebroken zwangerschap. Somberheid, angst en paniek liggen op de loer. Ik help vrouwen graag bij het verwerken van hun ervaringen zodat ze weer in balans kunnen komen. 
 
In mijn vrije tijd ben ik vaak op pad met mijn peuterzoontje en vriend of doen we samen puzzels en spelletjes thuis. Ook kan ik erg genieten van gezellig tafelen met vrienden, thuis of bij een goed restaurant. Ik ben vooral erg dol op de toetjes! ;)”
 
Mijn werkdag op de praktijk is vrijdag. Voor de vroege vogels: bij mij heb je de mogelijkheid om een afspraak om 8.15u in te plannen. Mijn kwaliteitsstatuut is in te zien op de praktijk.
brenda@ontwikkelingcentraal.nl
BIG nummer: 39928400225
psycholoog EMDR
Tamara Dauwerse
GZ-psycholoog en coach, EMDR-therapeut, MDFT-therapeut en supervisor

“Het vraagt moed om kwetsbaar te zijn en in gesprek te gaan met een coach of psycholoog, zeker in die postpartum-periode waarin als moeder van je wordt verwacht op een roze wolk te zitten. Ik vind het dan ook altijd bijzonder hoe krachtig vrouwen blijken te zijn en om te zien hoe goed ze kunnen doorzetten.  Wat mijn werk zo uniek en afwisselend maakt is dat iedereen zijn eigen verhaal heeft en iedereen wil op een bepaald moment in haar/ zijn leven meer regie over dat eigen verhaal. Het begrijpen waarom je doet wat je doet en samen deze zoektocht aangaan is uitdagend. Wat wil je anders doen en welke oplossingen passen daarbij? Zijn wie je bent en wil zijn.

Ik ben een positieve, enthousiaste en betrouwbare therapeut. Ik ben eerlijk en oprecht in het contact.

Ik ben moeder van twee prachtige jongens en hou ervan om plezier te maken met mijn nieuw samengesteld gezin, familie en vrienden. Ik ben dol op het strand, lekker eten en sporten. Daarnaast kan ik genieten van karaoke op ieder moment van de dag.”

Op dit moment neem ik geen nieuwe cliënten aan.

tamara@ontwikkelingcentraal.nl
BIG nummer: 69924025425

psycholoog Utrecht
Veerle Ahlers
GZ-psycholoog en coach, EMDR-therapeut

“Als behandelaar én als moeder hoor ik verhalen van (jonge) moeders (en vaders) over het moeten wennen aan het ouderschap, de onzekerheid en twijfels, het schuldgevoel over het niet genoeg doen, het verdriet als die beloofde roze wolk ontbreekt. De lat wordt tegenwoordig enorm hoog gelegd. Je moet het goed doen als ouder, succesvol zijn op werk, een rijk sociaal leven hebben en ook nog moeten genieten van dat alles. Dat is een aardige klus waarin het risico aanwezig is dat je jezelf voorbij rent. Ik wil er zijn voor deze moeders, zodat zij zich minder alleen voelen in hun twijfels en onzekerheid en hen helpen realistische verwachtingen te creëren zodat zij zich weer competent en ontspannen voelen in het moederschap en kunnen gaan genieten van hun zoon/dochter.

In de behandeling zie ik het als mijn taak om jou weer op weg te helpen in hetgeen waar jij bent vastgelopen. Door goed te luisteren naar jouw verhaal en hulpvragen, stel ik een behandelplan op waarin jij je kunt vinden en daardoor gemotiveerd aan de slag kan gaan met je eigen doelen. Ik vind het belangrijk dat je je veilig en op je gemak voelt en dit is dan ook míjn eerste doel in de behandeling. Daarnaast zal ik altijd, samen met jou, op zoek gaan naar dingen die wel lukken, waarin jij succesvol bent en waar je tevreden over bent. Door meer aandacht te hebben voor het positieve, worden de lastige dingen vaak al wat kleiner. Voor datgeen wat er overblijft probeer ik je te motiveren daarin stapsgewijs veranderingen in aan te brengen zodat jij weer weerbaar en vol zelfvertrouwen in het leven staat. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten, wandelend, hardlopend of op mijn gravelbike. Ik vind het heerlijk om met mijn gezin op pad te gaan, maar kan ook enorm genieten van een paar uurtjes het huis voor mij alleen te hebben en in alle rust te genieten van een kop koffie (en wat lekkers erbij..).”

Ik werk op de maandag en dinsdag in de praktijk. Mijn kwaliteitsstatuut is in te zien op de praktijk.  

veerle@ontwikkelingcentraal.nl

BIG nummer: 89913855625