onze psychologen & postpartum specialisten

postpartum psycholoog
Annemarie van der Bijl
GZ-psycholoog en coach, EMDR-therapeut, Praktijkhouder

“Het krijgen van een kindje is speciaal en mooi, maar er zijn zo ontzettend veel vrouwen die op de een of andere manier klachten ervaren in deze periode. Het is zo zonde dat dit vaak niet wordt opgemerkt of juist wordt afgedaan als ‘normaal of hormonaal’. Veel vrouwen hebben het gevoel dat ze falen en voelen zich alleen. Ze hebben het idee dat ze iets niet goed doen doordat ze geen ‘roze wolk’ ervaren. Ik voel enorm veel compassie voor deze vrouwen, en vind dat er veel te weinig goed aanbod is op dit gebied. Daarom heb ik Postpartum Centrum Nederland opgericht. Ik ben een no-nonsense professional die in gesprekken analytisch is en snel tot de kern komt. Ik combineer daarbij graag diepgang en reflectie met lichtheid en humor. Ik heb kennis van en ervaring met allerlei verschillende soorten klachten rondom zwangerschap en bevalling. Als ik niet aan het werk ben, dan ben ik waarschijnlijk met mijn man en drie kinderen te vinden op het strand, of aan tafel met goede vrienden, wijn en lekker eten.”

annemarie@ontwikkelingcentraal.nl
Op dit moment neem ik geen nieuwe intakes aan.

psycholoog EMDR
Tamara Dauwerse
GZ-psycholoog en coach, EMDR-therapeut, MDFT-therapeut en supervisor

“Het vraagt moed om kwetsbaar te zijn en in gesprek te gaan met een coach of psycholoog, zeker in die postpartum-periode waarin als moeder van je wordt verwacht op een roze wolk te zitten. Ik vind het dan ook altijd bijzonder hoe krachtig vrouwen blijken te zijn en om te zien hoe goed ze kunnen doorzetten.  Wat mijn werk zo uniek en afwisselend maakt is dat iedereen zijn eigen verhaal heeft en iedereen wil op een bepaald moment in haar/ zijn leven meer regie over dat eigen verhaal. Het begrijpen waarom je doet wat je doet en samen deze zoektocht aangaan is uitdagend. Wat wil je anders doen en welke oplossingen passen daarbij? Zijn wie je bent en wil zijn.

Ik ben een positieve, enthousiaste en betrouwbare therapeut. Ik ben eerlijk en oprecht in het contact.

Ik ben moeder van twee prachtige jongens en hou ervan om plezier te maken met mijn nieuw samengesteld gezin, familie en vrienden. Ik ben dol op het strand, lekker eten en sporten. Daarnaast kan ik genieten van karaoke op ieder moment van de dag.”

tamara@ontwikkelingcentraal.nl
Mijn werkdag op de praktijk is vrijdagochtend.

bevallingstrauma psycholoog
Stephanie Kok
GZ-psycholoog en coach, EDMR-practitioner, cognitief gedragstherapeut VCGT

“Ik ben een actieve therapeut, met een open houding. Het werken met vrouwen die door zwangerschap, bevalling of moederschap uit balans zijn geraakt weer helpen hun leven zelf de baas te zijn, geeft me energie. Helpen nare (bevallings)ervaringen te verwerken creëert daarbij rust en vergroot de eigen veerkracht. Ik vind het verder belangrijk begrijpelijke taal te gebruiken en ben praktisch ingesteld. Daarnaast is er ook ruimte voor humor binnen de therapie. Naast mijn werk als gz-psycholoog woon ik samen met mijn vriend en twee dochters en hou ik ervan dingen met mijn gezin te ondernemen, te sporten of lekker te relaxen met een boek of mooie film.”

stephanie@ontwikkelingcentraal.nl
Ik werk op maandagochtend en dinsdag in de praktijk.

postpartum psycholoog
Masha Takens
GZ-psycholoog en coach, EMDR-practitioner
“Zwanger zijn, bevallen en het prille moederschap is een hele bijzondere maar ook kwetsbare levensfase, waarin je gedachten en gevoelens kan ervaren die je nooit eerder ervaren hebt. Ik vind het heel waardevol vrouwen hierbij te ondersteunen, te helpen eventuele ingrijpende gebeurtenissen te verwerken en om te leren milder te zijn naar zichzelf.
In een behandeling vind ik het belangrijk om te kijken naar de klachten en de factoren die hiertoe geleid hebben, maar ook om de aandacht te richten op jouw krachten en kwaliteiten. Mijn kennis en ervaring zet ik daarbij natuurlijk in, maar ik vind het vooral van belang een goede en gelijkwaardige samenwerking aan te gaan waarbij jij de richting en het tempo mede bepaalt. Vertrouwen, veiligheid en humor zijn voor mij belangrijke elementen in een behandeling.
In mijn vrije tijd hou ik ervan om dingen met mijn man en 2 dochters te ondernemen, af te spreken met familie en vrienden, sporten (om daarna voldaan op de bank neer te ploffen met Netflix aan) en (online) shoppen.”
 
Mijn werkdagen op de praktijk zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.
masha@ontwikkelingcentraal.nl
BIG nummer: 6992181025 
GZ psycholoog
Brenda van der Laan
GZ-psycholoog en coach, EMDR-therapeut
“Een zwangerschap die anders verloopt dan gehoopt. Een bevalling die traumatisch was. Het prille moederschap dat niet zo rooskleurig voelt als verwacht. Het kan vrouwen behoorlijk uit balans brengen. Net als een onzeker fertiliteitstraject of een afgebroken zwangerschap. Somberheid, angst en paniek liggen op de loer. Ik help vrouwen graag bij het verwerken van hun ervaringen zodat ze weer in balans kunnen komen. 
 
In mijn vrije tijd ben ik vaak op pad met mijn peuterzoontje en vriend of doen we samen puzzels en spelletjes thuis. Ook kan ik erg genieten van gezellig tafelen met vrienden, thuis of bij een goed restaurant. Ik ben vooral erg dol op de toetjes! ;)”
 
Mijn werkdag op de praktijk is vrijdag. Voor de vroege vogels: bij mij heb je de mogelijkheid om een afspraak om 8.15u in te plannen. Mijn kwaliteitsstatuut is in te zien op de praktijk.
brenda@ontwikkelingcentraal.nl
BIG nummer: 39928400225
Priscilla Doornhein
GZ-psycholoog en choach, EMDR-practitioner
 “Ik gun het iedereen om de stap te zetten naar psychologische hulp of coaching op het moment dat je merkt dat je er zelf danwel met hulp van anderen niet meer uitkomt. De kwetsbaarheid die nodig is om in de therapie openheid te geven over de problemen waar je tegen aanloopt is tegelijkertijd ook je kracht die je verder helpt. Graag kijk ik samen met jou naar wat er bijvoorbeeld nodig is, wat er losgelaten mag worden en/of wat er mag veranderen om weer beter in je vel te zitten en weer de regie over jouw leven te gaan ervaren. Binnen de therapie zal ik mijn visie en denkwijze met je delen, binnen een veilig en open klimaat, om vervolgens samen een plan te maken gericht op jouw hulpvragen en wensen.

 

Naast mijn werk breng ik graag tijd door met mijn man en drie kinderen en vind ik het heerlijk om met vrienden te eten, wijntjes te drinken en gezellig te kletsen. En als ik tijd heb duik ik weg onder een dekentje op de bank met een goed boek, een leuke film of serie en een heerlijk stuk chocola.”

Mijn werkdagen op de praktijk zijn maandag en dinsdagochtend. Mijn kwaliteitsstatuut is in te zien op de praktijk.

 
priscilla@ontwikkelingcentraal.nl
BIG nummer: 19913924625