VERGOEDE ZORG

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding door je zorgverzekeraar heb je een verwijzing nodig van de huisarts. Ook moet er tijdens de intake door je behandelaar een diagnose gesteld kunnen worden die wordt vergoed door de zorgverzekeraar. 

Standaardprijslijst Generalistische Basis GGZ 2020
Trajecten Tarief NZa *
Kort, tot 294 minuten (behandel- en administratietijd) € 503,47
Middel, tot 495 minuten (behandel- en administratietijd) € 853,38
Intensief, tot 750 minuten (behandel- en administratietijd) € 1.383,65
Onvolledig behandeltraject, tot 120 minuten** € 219,78
OVP (onverzekerd product)/ losse sessie, 45 minuten € 110,27

* De tarieven zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)
** Wordt o.a. in rekening gebracht voor een intake zonder vervolgbehandeling, wanneer geen sprake is van een DSM-classificatie of wanneer wordt geconcludeerd dat behandeling binnen de Specialistische GGZ geïndiceerd is

CONTRACTen

Wij geloven in vrije keuze en vinden dat de invloed van de meeste zorgverzekeraars op de behandeling te groot is. Daarom heeft de praktijk in 2020 alleen contracten afgesloten met zorgverzekeraars die daar meer vrijheid in bieden, namelijk Zilveren Kruis (daaronder vallen ook Avéro, FBTO, De Friesland, Prolife, OZF, Interpolis), a.s.r. (De Amersfoortse, Ditzo en Aevitae) en DSW (Stad Holland, In Twente). Met andere zorgverzekeraars heeft de praktijk bewust géén contract afgesloten, maar dit hoeft geen probleem te zijn bij de vergoeding.

Wanneer we geen contract hebben afgesloten met jouw zorgverzekeraar wordt de behandeling volledig vergoed als je een (zuivere) restitutiepolis hebt, met uitzondering van je eigen risico (dit betaal je altijd voor een behandeling binnen de basis GGZ). Heb je een naturapolis, dan krijg je gemiddeld 75% van de kosten vergoed. Het is altijd van belang om van te voren goed uit te zoeken welk percentage van de kosten door jouw verzekeraar wordt vergoed. De factuur van de behandelingen betaal je dan eerst zelf, hierna kun je deze bij je zorgverzekeraar indienen.  De betalingsvoorwaarden zijn hierop van toepassing.

ONVERGOEDE ZORG EN COACHING SESSIES

Heb of wil je geen diagnose en wil je wel graag in behandeling komen? Of heb je gewoon behoefte aan een paar coaching sessies? Dat kan! De behandeling wordt dan niet vergoed vanuit de zorgverzekeraar en de sessies komen voor eigen rekening. Een sessie van 45 minuten kost € 110,27 (conform NZA tarief). Het voordeel hiervan is dat je eigen risico niet wordt aangesproken.  Ook hoef je niet eerst langs de huisarts voor een verwijsbrief. Je kunt direct een afspraak maken. Werkgevers zijn trouwens vaak bereid (een gedeelte van) het traject te vergoeden. Werk je als zelfstandige? Dan zijn de kosten vaak aftrekbaar.