Waarom voel ik mij zo?

Zwangerschap, bevalling en moederschap, het is zowel prachtig als ingrijpend, waardevol en kwetsbaar. 

Weinig dingen in een mensenleven zijn zo ingrijpend als het krijgen van een kind. Je bent vervuld van geluk, maar ook onzeker, angstig, gespannen. Veel moeders worstelen in stilte en alleen met deze gevoelens. Terwijl 85% van de pas bevallen vrouwen hiermee te maken krijgt! Het is zo zonde dat hier niet meer aandacht voor is, zodat het wat meer normaal wordt om ook lastige gevoelens met elkaar te delen en steun te vragen in deze hele ingrijpende en kwetsbare periode in je leven. 

Het idee dat zwangerschap en het krijgen van een kindje tot de mooiste tijd van je leven behoort is wijdverbreid. Je hebt je levenlang een idee van hoe het moederschap zal zijn, hoe je je zal voelen en hoe mooi het kan zijn. Het is voor veel mensen een van de levensdoelen: huisje, boompje, beestje. Er zijn dromen, hoop, wensen en overtuigingen als het gaat om het krijgen van een kind. Des te groter is de teleurstelling als je na je zwangerschap last hebt van negatieve gevoelens.

Er is dus een enorme mismatch tussen wat je al die tijd hebt gedacht/ gehoopt en tussen wat je daadwerkelijk voelt. 

Daarnaast is dit misschien wel een van de meest veeleisende periodes in je leven. De verantwoordelijkheid voor een nieuw leven is overweldigend, het enorme slaapgebrek, het fysieke herstel, vraagt enorm veel van je. Tegelijkertijd wordt er van je verwacht dat je dit alles geweldig vindt. Veel vrouwen gaan aan zichzelf twijfelen en voelen zich eenzaam. Zo zonde! Zie het zoeken van hulp en begeleiding hierbij als iets moois dat je voor je kindje en jezelf kunt doen.

YES, I want to get back at it!

Als je je herkent in bovenstaande past ons online programma ‘The Keys’ perfect bij je. Wil je hier meer over weten of je alvast aanmelden? Klik hier.

Heb je behoefte aan individuele begeleiding? Maak hier een afspraak.

Heb je het idee dat er meer aan de hand is en wil je meer weten over postpartum depressie, angst, kraamtranen, PTSS? Klik op de onderwerpen zelf om er meer over te lezen.

Denk je er nog even over na? Deze ‘Worrier Mom’ Spotify playlist is speciaal opgesteld om je alvast een hart onder de riem te steken!