Werkende Rouw

“Waarom is rouw grijs, onzichtbaar en onbesproken? Waarom hangt er altijd een zweem van stoffigheid, zweverigheid of juist die van een zware deken omheen? Mag het wat minder eenzaam? Wat meer herkenbaar, uit het verdomhoekje en als gewoon onderdeel van het leven? 

Vanwege het gebrek aan een eigentijds, fris en herkenbaar aanbod en informatie over rouw, is het traject ‘Werkende rouw’ ontwikkeld. Het is gericht op de werkende moeder die verlies en gemis ervaart, maar wil groeien als mens.”

 

Verlies
Een afgebroken zwangerschap, een miskraam of stilgeboren kindje: verlies is soms onontkoombaar en ongenadig. Dat wil niet zeggen dat het omgaan met verlies vanzelf gaat. Dat je weet hoe het moet of wat je te wachten staat. Dat het iets is dat je vooral alleen moet doen of achter gesloten deuren. Verlies is zo’n enorm onderdeel van het leven en toch zien we er zo weinig van.

In het traject ‘Werkende Rouw’ word je op een eigentijdse en persoonlijke manier begeleid, gehoord, gecoacht en verzorgd in je rouw.

De kracht van het traject ligt in het gebruik van verschillende methoden die de verschillende kanten van rouw ondersteunen. Het traject is ontstaan vanuit een holistische visie op rouw en is ontwikkeld door een BIG-geregistreerde GZ-psycholoog. Rouw vindt niet alleen in het hoofd plaats: ook het lijf werkt hard. Daarom wordt er in het traject ook lichaamsgericht gewerkt, onder andere door massagetherapie. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van technieken uit de cognitieve gedragstherapie, mindfulness, eventueel EMDR (bij vastgelopen of complexe rouw), schematherapie (om zicht te krijgen op patronen die rouw bemoeilijken) en ACT (acceptance and commitment therapy).

 

Het traject duurt drie maanden en bestaat uit:

– 3 face tot face gesprekken van een uur door een ervaren GZ-psycholoog

– 3 sessies massagetherapie inclusief voor- en nagesprek door een gecertificeerde holistische masseur 

– e-health begeleiding: gedurende drie maanden begeleiding via mailcontact, inclusief opdrachten.

– ondersteuning, uitleg en coaching middels video’s (online learning)

– geleide meditaties

Deze investering kost €2500 ex. btw voor bedrijven en €1950 voor particulieren (hierover wordt geen btw berekend). 

Eén verzuimdag kost gemiddeld 250 euro. Gemiddeld verzuimt iemand die een dierbare verliest 170 dagen. Een investering in verlies komt dus uiteindelijk uit op winst, voor iedereen.

Vraag je werkgever om deel te mogen nemen aan dit programma!

Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.